Sunday, 25 August 2013

MUSHAF AL-BURHAN EDISI WANITA TAJWID

Sesuai dengan hadith Baginda Nabi Mustafa s.a.w yang bermaksud :
"Sesiapa yang membaca satu huruf daripada kitab Allah swt maka untuknya diberi satu hasanah (kebaikan) sebagai ganjaran bagi huruf itu dan satu hasanah adalah sama dengan sepuluh pahala. Aku tidak berkata (alif,lam,mim) sebagai satu huruf tetapi (alif) adalah satu huruf, (lam) adalah satu huruf dan (mim) adalah satu huruf.” (Riwayat Tirmizi)
Pelbagai pendekatan dan method diidealisasikan dan direalisasikan untuk menarik minat insan yang benama manusia mentilawahkan kalamullah, tiada kalam sebaik al-quran dan tiada bahasa seindah kalamullah. Selain dari Al-Quran WANITA EDISI PELANG anda juga boleh mendapatkan Al-Quran WANITA EDISI WANITA TAJWID.di baqolahon9.

Mushaf ini didesign isinya agar memudahkan anda para pembaca membaca Al-Quran dengan secara bertajwid, dengan perbedaan colour dihuruf atau kalimat yang sewajibnya ditajwidkan dan petunjuk ahkamnya dibawah sangat memudahkan para qori dan qoriah, walaupun kaedah ini tidak jauh bezanya dengan mushaf yang berada dipasaran namun design ala-ala wanita solehah teserlah dengan cover baldunya yang lembut lambang akan lembutnya hati-hati pembaca al-quran.

AQ WANITA BIASA RM 66.00  (termasuk postage)

Ukuran A6 (10 x 14 cm)
Tersedia Warna : Pink,  Merah, Orange, Kuning, Biru Dongker, Ungu dan Hijau

Keunggulan :
  • Al-Qur’an dan terjemahan 30 Juzuklengkap
  • Wanita pertama dan Utama dalam Lintasan Sejarah Islam.
  • Julukan & Gelar Wanita dalam Islam.
  • Indeks Ayat-ayat Wanita dalam Al-Qur’an.
  • Kisah Wanita-wanita dalam Al-Qur’an Al-karim.
  • Hadits Arba’in Nisaiyyah 40 Nasihat Rasul Bagi Wanita.
  • Agenda Muslimah Khatam Al-Qur’an.
  • jadwal Ibadah-ibadah nawafil (Nafilah) Wanita.
  • Tabel Wanita yang Haram dinikahi Selamanya.
  • Jadwal Ibadah Rawatib Wanita.
  • Tips Wanita Cantik Menawan Sesuai Sunnah Rasul.

Friday, 23 August 2013

SeT BEKAM 24 PCS TERBARU

Selain set bekam ABC 12 pcs, saya juga membekal pull out a vacuum apparatus atau alat tarik vakum 24pcs dengan pump yang lebih besar dan amat sesuai untuk mereka yang serius untuk terapi bekam angin bermagnet sekaligus ia juga amat suitable untuk therapy bekam darah atau terpi bekam sunnah Nabi.

Dengan kuantiti sebanyak 24pcs dengan 6size yang berbeza diameter sudah cukup untuk anda membuat persediaan bekam seluruh tubuh, anda tidak perlu lagi berkongsi cup bekam, tidak waswas lagi tentang kebersihan alat ketika berbekam, anda boleh membawa cup bekam anda sendiri ke mana-mana pusat rawatan bekam tanpa perlu kongsi cup lagi dan anda boleh mencuba bekam angin sendiri dirumah. Untuk therapy bekam darah saya nasihatkan anda mendapat khidmat dari pembekam berpengalaman sahaja.

Alat bekam terbaru 24pcs
Isi kotak alat bekam
Ciri-ciri Alat bekam / mangkuk bekam 24pcs

  • Satu kotak mengandungi 24pcs dengan 12 size. (6 size ada magnet,bermakna anda akan mendapat 12 batang rod plastik bermagnet, dengan quantiti cup yang banyak anda boleh buat bekam angin sendiri, bekam magnet adalah teknik bekam cina seperti juga bekam angin biasa cuma diletakkan magnet atau teknik bekam elektromagnet)
  • Ada satu pam bersize besar di dalam setiap kotak, berbanding jenis 12pcs pamnya kecil sedikit, pam besar sangat sesuai diguna kalau anda aktif berbekam, kurang lengohlah sikit tangannya. 
  • Jenama yang tersohor dan termasyur dalam classnya (ekonomi class) dan paling banyak permintaan dari pembekam di Malaysia, S'pore , Brunei hingga Australia.
  • Disertakan magnet di 6size cup besar untuk kombinasi terapi angin dan bekam magnet.
  • Mudah diguna murah harganya dan tahan lasak kalau cermat pakai. 
  • Materialnya dibuat dari plastik yang transparent, tidak sesuai dibasuh dengan air panas, anda boleh menggunakan air bancuhan clorox untuk membasmi kuman,.
  • Pencucian dengan dettol dalam tempoh waktu yang lama dan kerap akan memudarkan kejernihan cup jadi jika anda mahu menggunakan dettol saya nasihatkan jangan terlalu lama.
  • Ketahanan dan tempoh solehiyyah cup adalah mengikut penjagaan dan kecermatan anda sendiri, jagalah dengan elok dan sayangilah cup bekam anda sebagai wasilah mengamalkan sunnah nabi s.a.w  :)

Harga hanya untuk anda :-      1   kotak rm65.00 sahaja.
                                                  6   kotak ke atas rm55.00 / kotak.
 
Gambar dekat kotak bekam
Gambar dekat pum bekam besar
p/s: harga set bekam masih boleh dirunding jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Stok sedia ada insyaAllah. Sila sms untuk makluman stok alat bekam terbaru yang baru.

Postage atau kos penghantaran.

* Kos poslaju agak mahal sedikit berbanding dengan postage pakej 12pcs kerana kotaknya lebih besar dan lebar melebihi sekaki, walaubagaimanapun jgn bimbang....postage ke semenanjung Malaysia anda hanya perlu tambah RM10 sahaja untuk sekotak, rm15 bagi pos dua kotak dan cuma rm20 utk 3kotak. atau sila sms saya dahulu untuk pengesahan kospos set alat bekam terkini.

* Jika nak COD pun boleh di mana-mana lokasi area KL gombak sentul atau kawasan-kawasan sekitar yang dipersepakati bersama, atau warga  Kelantan sila hubungi Ustaz Zul, klik disini untuk maklumat lanjut

Jika anda berminat untuk mendapatkan set bekam ini atau ada apa2 pertanyaan sila sms/call saya di talian : 013-9470047 Erfan Aziz.

Untuk proses pembelian sila rujuk atau klik di PROSES PEMBELIAN dan Sila ikuti langkah-langkah disana untuk memudahkkan urusan anda Terima kasih.

Sunday, 4 August 2013

PEN BEKAM UNTUK DI JUAL SEGERA

Alhamdulillah, stock pen bekam sudah ada, ramai yang email dan sms bertanyakan stok, sekarang anda bolehlah membeli sementara belum kehabisan, mengikut pengalaman dan feedback dari rakan-rakan tentang kualiti dan ketahanan pen bekam dipasaran hanya dua jenis ini sahaja yang terbaik setakat ini, dan saya hanya akan menjual yang terbaik sahaja untuk jadikan anda terbaik insyaAllah, kedua jenis ini Sammora Autoklik Lancing Device Model :SM-228 dan General Care Copper/Silver Colour sangat sesuai untuk pembekam yang aktif, saya sendiri menggunakan jenis General care silver sudah 2 tahun lebih dan sammora sebagai device pendua tanpa pernah dikecewakan.... alhamdulillah hazaa min fadhli rabbi :) 

Gambar-gambar pen bekam untuk dijual:-

Code: PB 001 sammora

Code: PB 001










Code : PB 004 General care
Code: PB 001










Pen Bekam Code : PB 001 Ready Stock 
  • Pen bekam Sammora Autoklik Lancing Device Model :SM-228
  • Keluaran Negara Korea di reka khas untuk terapi bekam, meterialnya dari bahan stainlessstells tahan karat.
  • Gold colour keemasan tampak menawan lambang kemewahan pemiliknya. 
  • Jarak pemicu dan jarum yang ngam-ngam menambahkan keyakinan dan kegeraman anda bila menusuk.
  • Klikan automatik berkelajuan tinggi sehingga tidak sedar anda sedang ditusuk bertubi-tubi, tapi kalau banyak sangat meliut-liut kepedihan  jugak laah.
  • Sesuai untuk jarum 21G, 23G atau 26G.
  • Selamat digunakan dan mendapat pengiktirafan GMP.
  • Punya gegelang pelaras kedalaman jarum, walaupun sebenarnya tidak praktikal sangat untuk kaedah bekam, tapi untuk blood test mungkin perlu.
  • Pakej pen ini termasuk penutup plastik sebagai pendua, besi akupuntur untuk tusukan therapy akupuntur dan tiga batang jarum sebagai sample. 
Harga: RM95.00 ( penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia ) 


Pen Bekam Code : PB 004 Stock ada ...New Colour New Design
  • Pen Bekam jenis General Care Copper Colour.
  • Keluaran terhad dan antara jenis pen bekam terawal yang diguna oleh para therapis bekam.
  • Di design khas untuk terapi bekam, meterialnya dari bahan stainlessstells tahan karat.
  • Ketahanannya yang agak membanggakan, admin sendiri sudah hampir dua tahun menggunakan jenama ini, Alhamdulillah sampai sekarang masih elok.
  • Keseluruhan pen diwarnai dengan colour copper atau iras2 dark amber kesuasaan sangat cantik menawan anda pasti tertawan.
  • Jarak pemicu dan jarum yang ngam-ngam menambahkan keyakinan dan kegeraman anda bila menusuk,
  • Auto Klik atau tekanan automatik berkelajuan tinggi sehingga tidak sedar anda sedang ditusuk berkali-kali, tapi kalau banyak sangat meliut-liut kepedihan  jugak laah, sabor jer.
  • Sesuai untuk pilihan jarum 21G, 23G atau 26G.
  • Selamat digunakan dan mendapat pengiktirafan GMP.
  • Punya gegelang pelaras kedalaman jarum, walaupun sebenarnya tidak praktikal sangat untuk kaedah bekam, tapi untuk blood test mungkin perlu.
  • Pakej pen ini tidak termasuk penutup plastik sebagai pendua dan lain2 seperti Model : SM-228,
Harga: RM95.00 ( penghantaran percuma ke Semenanjung Malaysia ) 

Pertanyaan dan tempahan sila hubungi:

Friday, 8 March 2013

AL-QURAN TAFSIR PERKATA AL-HIDAYAH

AL-QURAN TAFSIR PERKATA AL-HIDAYAH
Lembaran-lembaran suci kalamullah adalah suatu yang sangat indah, bukan hanya indah didengar maupun dibaca, malahan keindahan tatapan mata membuatkan manusia terasa nyaman, tenteram, suka, sayang dan berkeinginan untuk mengetahui apa ada disebalik keindahan itu.

Mashaf AL-QURAN TAFSIR PERKATA AL-HIDAYAH disusun atur dan didesign sekamil mungkin agar kecintaan tatapan akan turun kehati membasahi urat saraf, menggetar perdu reroma lalu mampu menggerakan sendi anggota...memegang, angkat lalu refleknya kucupan bibir membuktikan anda berada di depan pintu-pintu rahmat. Tanda sayang anda kepada kalamNya nyata andalah ahliNya.

Contoh halaman dalamnya
Al-Quran ini dihadirkan kepada masyarakat muslim JAWI berbangsa melayu khususnya dengan konsep tafsir perkata yang merujuk pada Tafsir Al-Munir karya Syeikh Nawawi Al-Bantani, seorang ulama nusantara yang berasal dari Banten Indonesia, pernah mengajar di Masjidul Haram Mekah diakhir abad 18 dan mahir dalam setiap sudut keilmuan islam, dengan kehebatan keilmuan sangat layaklah beliau digelar Imam Nawawi ats-Tsani atau Imam Nawawi Yang Kedua r.a oleh Syeikh Ahmad Al-Fathoni r.a

Metodologi Mashaf AL-QURAN TAFSIR PERKATA AL-HIDAYAH.
  • Terjemahan tafsir global yang ringkas, bukan hanya sekadar terjemahan, disusun berdasarkan kata per kata dari setiap kalimat-kalimat ayat Al-Quran.
  • Sangat mudah dibaca samaada secara perkalimah/perkata bagi yang baru belajar atau secara wasal sambil mendalami makna dan maksud ayat secara langsung.
  • Terjemahanya disadur dari kitab karya ulama agung Nusantara Tafsir Al-Munir karya Syeikh Nawawi Al-Bantani. (wafat 1897m)
  • Terdapat petikan asbanunuzul atau sebab kenapa ayat diturunkan.

Kelebihan dan keistimewaan Mashaf ini.
  • Mudah dibawa kemana-mana dengan ukuran 21cm panjang dan 15cm lebar dengan ketebalan tidak sampai 3cm sahaja.
  • Terdapat panduan menghafaz Al-Quran untuk orang awam
  • Disusuli dengan Quran Message Service pada kebanyakan lembaran untuk memudahkan wawasan qurani direalisalikan di alam global, anda akan punya idea dalam dakwah via sms.
  • Indeks tematik.
  • Punya kemudahan aplikasi jadwid secara berangka, konsep tajwid berangka ini lebih mudah dan senang diingat berbanding dengan panduan warna pada kebanyakan orang dewasa. 
  • Telah mendapat Tanda Tashih No P.VI/l/TL.02.1/503/2010 dari Lajnah Pentashih Mushaf Al-Quran Departemen Agama Republik Indonesia dengan cop rasminya.
  • 3 reben memudahkan anda.
Harga asal senaskhah : RM 88.00
sekarang anda cuma perlu bayar RM55.00 (postage percuma ke semenanjung)

Promosi penghabisan stok hanya RM 55.00 sahaja 

Sunday, 3 March 2013

BEKAM DI KELANTAN D'ZULBEKAM

Di Kelantan dan kawasan-kawasan
Yang sewaktu denganya


...KENAPA PERLU BERBEKAM ...


- Berbekam boleh membuangkan toksin, racun, lendir dan angin dalam tubuh badan kita dimana menjadi salah satu penyebab timbulnya penyakit dalam badan manusia
- Boleh membantu m’buang unsur2 sihir yg  berpunca pada gangguan jin dan syaithan
-Daya ingatan seseorang yg sering berbekam akan lebih cergas dan kuat
-Penglihatan akan lebih terang dan jelas
Sendi-sendi badannya akan menjadi kuat, segar, dan sehat
-Berbekam tidak ada efek samping
-Membantu menyembuhkan berbagai penyakit
-Bekam boleh menyembuhkan masalah akut dengan kadar yang segera
-Seseorang yg mengamalkan bekam adalah orang yg menegakkan sunnah Rosulullah SAW

..KESEMBUHAN DARI HIJAMAH..

 “......Menurut guruku  Dr Ibrahim Burhanuddin MD (Hom) lebih 80% penyakit boleh disembuhkan daripada berbekam insyaAllah.....” 
Antaranya :-
-Sakit kepala, pusing–pusing, migren dan vertigo
-Rematik, pegal-pegal dan asam urat
-Sakit gigi, telinga, mata, dan hidung
-Varises, wasir, sembelit
-Gangguan pada saluran kantung kemih
-Masalah kewanitaan
-Tumor, kanker
-Asma, sesak nafas (paru- paru)
-Liver, limpa dan ginjal
-Parkinson
-Hipertensi, kolesterol, diabetes dan stroke
-Dan lain-lain

Waktu, masa dan lokasi

Waktu, masa dan lokasi rawatan tertimbang mengikut kesesuaian anda melalui pakej 2 sesi pilihan, terhad hanya seorang dua atau tiga pasien sahaja utk setiap sesi.
1– Sila ke pusat rawatan saya (D'ZulBekam) dengan membuat temujanji terlebih dahulu, lokasi pusat rawatan terletak di Pasir Hor, Kota Bharu Kelantan.
 
2– Saya ke tempat anda, insyaAllah saya akan ke rumah anda di mana-mana area negeri Kelantan mengikut persetujuan, tambahan kos transport sebanyak RM10-20 akan dikenakan mengikut lokasi anda.

Servis charge bekam:-

-Bayaran atau service charge untuk khidmat terapi bekam ialah  RM70.00 sahaja, kepada pasien baru anda akan mendapat 2 kotak(6pcs) cupping set BARU secara percuma, anda tidak akan sama sekali atau dua kali dan berXX  berkongsi cup bekam dengan sesiapa sahaja, dan anda mampu berubat tanpa waswas.
 - Terapi susulan selepas itu sekali lagi saya akan memberi diskaun sebanyak Rm20 diatas komitment anda dengan kami dan kami amat menghargainya oleh itu anda hanya perlu sediakan Rm50.00 sahaja untuk tambang rawatan pada sessi seterus dan seterusnya.
  
Bagaimana proses bekam kami jalankan.. 

- Teknik gabungan therapi bekam angin dan bekam darah. Proses sendutan setiap point bekam berpandukan organ2 tubuh dan point sunnah akan dilakukan sekurang-kurangnya 3x hingga 5x penarikan tekanan negatif dalam tempoh masa sekitar 3-5 minit  untuk setiap kali sendutan atau mengikut keperluan dan dengan melihat kondisi pesakit. 

Ini untuk memastikan darah kotor bertoksid dan sel darah statik yang abnormal disetiap layer kulit anda akan bersih dan keluar dari tubuh anda semaksima mungkin, jika anda bernasib baik anda akan  merasai kehebatan teknik sunnah Baginda Mustafa ini  insyaAllah on d'spot...berdoalah untuk itu sebelum berbekam, tuluskan niat dan jangan sekali-kali berniat mencabar sunnah, sekurang2nya anda berniat untuk mengikut sunnah Sidnanabi s.a.w
-Proses clear and cleansing akan diterapkan di last-step untuk memastikan darah kotor sudah habis melewati epidermis anda di area luar organ dan titik point bekam, secara alaminya organ dan sistem tubuh anda akan teransang secara otomatis untuk lebih aktif setelah didayaaktifkan dengan teknik penyedutarikan (bekam angin) dan penyahtoksidan berlaku (bekam darah). Lebih-lebih lagi bekam di area balancing point mampu membantu dan meransangkan system tubuh serta membina dan menguatkan sistem kekebalan antibody dengan terbentuknya sel darah baru yang lebih segar dan aktif teroksigen.
 Pastikan anda tidak dalam keadaan terlalu kenyang atau terlalu lapar, kosongkan perut sekurang-kurangnya 3-5 jam sebelum berbekam anda adalah terlebih-lebih baik.
"....MAKLUMAN.....!!!! 

" Servis bekam hanyalah berdasarkan temu-janji, MAAF...saya mungkin tidak mampu menunaikan hajat tuan-tuan  jika hari ni call kata nak bekam lani jugak, dan sila sahkan temujanji anda 6jam sebelum berbekam..kerjasama anda amat saya raikan dan hargai Tang-Q ”

* Penting....

- SATU ORANG SATU SET ALAT BEKAM........, saya hanya menggunakan cupping set baru atau milik anda sendiri tanpa kongsi, bagi yang tidak mempunyai set bekam sendiri bolehlah menempahnya dengan saya. Cawan bekam tidak akan dikongsi sama sekali oleh orang lain jadi anda boleh berbekam TANPA WASWAS.

- Mahu berbekam..? Tiada mangkuk bekam..? Tak mahu berkongsi cawan/set/mangkuk bekam...?  Anda bolehlah membelinya dengan saya set bekam magnet seharga RM35.00 sekotak seelok-eloknya 2 kotak (24 Cup pelbagai size) untuk persediaan full servis diri anda ,  maklumat lanjut boleh rujuk harga set bekam murah di halaman ini.

Untuk yang berminat atau sebarang pertanyaan sila hubungi wakil kami di talian : 
Ustaz Dzulkifli di Pasir Hor Kbg Kerian.  ditalian: 0139267511

Wednesday, 27 February 2013

PEN BEKAM Stainless Steel

Kalau suatu ketika dulu teknik sundutan bekam dilakukan dengan menggunakan tanduk binatang sekarang kita amat bersyukur kerana proses ini semakin mudah, cupping set ABC sangat praktikal untuk diguna dan mudah serta harga yang berpatutan, begitu juga kaedah toresan, sekarang dengan adanya pen bekam autoklik berkelajuan tinggi yang dibuat dari material stainless steel tahan karat sangat sesuai, lebih selamat dengan tusukan kedalaman yang sekata dan mengguna jarum khas untuk therapi bekam.

Gambar-gambar pen bekam untuk dijual:-

Code: PB 001
Code : PB 002
Code : PB 003

Pen Bekam Code : PB 001
  • Pen bekam Sammora Autoklik Lancing Device Model :SM-228
  • Keluaran Negara Korea di reka khas untuk terapi bekam, meterialnya dari bahan stainlessstells tahan karat.
  • Colour gold keemasan tampak menawan lambang kemewahan pemiliknya. 
  • Jarak pemicu dan jarum yang ngam-ngam menambahkan keyakinan dan kegeraman anda bila menusuk.
  • Klikan automatik berkelajuan tinggi sehingga tidak sedar anda sedang ditusuk bertubi-tubi, tapi kalau banyak sangat meliut-liut kepedihan  jugak laah.
  • Sesuai untuk jarum 21G, 23G atau 26G.
  • Selamat digunakan dan mendapat pengiktirafan GMP.
  • Punya gegelang pelaras kedalaman jarum, walaupun sebenarnya tidak praktikal sangat untuk kaedah bekam, tapi untuk blood test mungkin perlu.
  • Pakej pen ini termasuk penutup plastik sebagai pendua, besi akupuntur untuk tusukan therapy akupuntur dan tiga batang jarum sebagai sample. 

Tuesday, 15 January 2013

BUKU BELAJAR BEKAM TERBAIK

Dalam mengangkat martabat ilmu perubatan islam ketempat selayaknya di minda masyarakat Malaysia khususnya kaum muslim, seorang penulis dan juga pengamal terapi bekam dari Indonesia dr.Wadda' A.Umar telah mengkaryakan tulisan yang amat bermanfaat sekali untuk kita, ibarat emas bertatahkan berlian 3karya beliau mampu menyinari kehidupan dengan kalung kesehatan dan insyaAllah mengkafani kematian dengan rahmat keberkatan kerana cintakan sunnah Baginda.

Ramai dari kita yang hanya mampu berbekam, tanpa berdasar dan  bersandarkan ilmu yang tepat, lebih-lebih lagi tanpa guru yang menunjukajar teknik yang betul mungkin akan mengundang kecelakaan yang tak teramal, nauzubillah. Cukuplah dengan pengetahuan basic tentang farmokologi ubat dan patofisologi penyakit mampu membantu kita menterapi dengan lebih baik, ketiga-tiga buku ini menyajikan kepada anda segala yang diperlukan sebagai persediaan menjadi seorang pembekam yang baik InsaAllah.

Sinopsis SEMBUH dengan SATU TITIK.

Memasang gelas bekam lalu mengeluarkan darah dari pesakit bukan masaalah yang sulit bagi kebanyakan orang. Tapi bukan keahlian ini sahaja yang diperlukan oleh juru bekam. Banyak hal yang harus difahami agar seseorang boleh menjadi pakar dalam terapi yang di rekomendasi oleh Nabi sebagai pengobatan terbaik ini.

Buku sembuh dengan satu titik ini merupakan referensi dan rujukan yang sangat menunjang keahlian terapi bekam. ia mengajak anda untuk lebih paham tentang cara berbekam, metode menangani pesakit, dan bagaimana untuk menentukan titik-titik bekam yang efektif. Setiap penyakit akan disertakan solusi titik-titik dan point bekam yang seharusnya dibekam, penghuraian dan fungsinya turut di rincikan. Yang lebih penting melalui buku ini dr.Wadda A.Umar menjelaskan bahawa dengan titik bekam dengan izin Allah mampu menyembuhkan penyakit.

Sinopsis BEKAM untuk 7 PENYAKIT KRONIS.

Menyusul kesuksesan buku SEMBUH dengan SATU TITIK. karyawan terhebat ini kembali mengaduk euforia pembaca dengan buku BEKAM untuk 7 PENYAKIT KRONIS. Berbeza dengan buku pertama yang membahaskan 100 macam penyakit, buku ini membahaskan tidak lebih dari 7 jenis penyakit yang biasa ditemukan dalam masyarakat. Perlu ingat, ketuju-tujuh penyakit ini bukan penyakit biasa, sebut sahaja Hipertensi yang juga dikelan sebagai Silent Killer atau Diabete Mellitus yang nyaris selalu berakhir dengan komplikasi.

Penulis ini adalah doktor serata terapis bekam berpengalaman, nampak jelas bagaimana beliau memadukan antara keajaiban bekam, kemujaraban herbal dan kecanggihan pengobatan medic modern. Tak kita terapis atau bukan, buku ini amat sesuai untuk anda mengambil manfaat penyembuhan atau penanganan dini untuk diri dan keluarga.

Sinopsis BEBAS STROKE dengan BEKAM.

Stroke merupakan salah satu penyakit yang menyebabkan kematian terbanyak di dunia, kebahayaan stroke akan mengakibatkan cacat yang sebahagian besar menimpa penderitanya sepanjang hidup. buku ini memaparkan secara detail dan mendalam metode pengobatan yang dilakukan oleh Nabi s,a,w dan sahabatnya dengan harapan dapat membantu masyarakat mendapat pengobatan yang relatif ilmiah, aman, mudah, murah dan yang terpenting terjauh dari anasir shirik.

Buku ini menjelaskan prinsip bekam untuk stroke meliputi latar belakang mengapa seseorang dapat terserang stroke, bagaimana pengaruh stroke terhadap tubuh, bagaimana peranan bekam dalam menangani stroke, langkah-langkah pembekaman untuk stroke, dan akhirnya titik-titik bekam terbaik untuk stroke terkombinasi antara titik meridian, titik bekam Nabi dan titik sesuai anatomi dan fisiologi sistem saraf.

Sinopsis BUKU BEKAM Mukjizat Pengobatan Nabi s.a.w. Oleh: Dr. Aiman Al-Husaini.
 

"Bekam adalah metode therapi klasik yang kini kembali muncul dan menjadi pilihan masyarakat dunia sebagai trend pencegahan dan merawat penyaki. Kursus bekam dan praktiknya menarik minat banyak banyak doktor setelah kajian-kajian ilmiah di pelbagai negara di dunia ini membuktikan aktiviti metode klasik ini dalam mengobati dan memperingan perbagai keluhan penyakit. khususnya kerana bekam memiliki kedudukan istimewa dalam tradisi pengobatan Nabi hingga RasulAllah memberinya keistimewaan dalam banyak hadith.

Buku ini memaparkan beberapa metode bekam islami, dikombinasikan dengan beberapa metode bekam dalam perubatan Cina dan Asia serta memformulasikannya dengan motode moden yang flaksibal, sekaligus tidak berbeza jauh dari pengalaman dan keyakinan masa lalu yang telah banyak dibuktikan oleh pelbagai penelitian.

Juga memaparkan hadis-hadis tentang bekam serta animo para doktor untuk mempelajari seni bekam dan cara-cara pelaksanaannya dengan berpijak pada dasar-dasar yang sehat. Disini perlu ditegaskan maksud dari dasar-dasar yang sehat kerana menjamurnya praktik bekam tanpa disertai pengetahuan biasa membahayakan pesakit dan membuka dampak negatif yang sulit ditutup kembali."

Dijual keempat4 sekali gus,satu2 tak boleh maaa , harganya biarlah tak rahsia....:)

Wednesday, 9 January 2013

KANGZHU CUPPING KIT UNTUK BEKAM

Set Bekam KANGZHU
Sebagai pembekam profesional anda selayaknya mendapatkan set bekam yang baik kualitinya, tahan lasak, dibuat dari material yang berkualiti, dan ianya mendapat dan menepati standard International Organisation For Standardisation ISO9001. Untuk memenuhi hajat anda baqolahonline sukacitanya bersedia mempersiapkan untuk anda SET BEKAM KANGZHU 12pcs. Alat bekam ini sesuai digunapakai untuk terapi bekam angin/kering atau pun basah/darah, disertakan rodmagnet untuk lebih berkesan ketika anda melakukan sesi terapi bekam kering.



Detail Produk.
  • Type/Jenis : B1x12 
  •  Manufactory : Kangzhu 
  • Asal produk : China 
  • Material : Plastik 
  • Perawatan : Boleh dicuci dengan air suam, tidak boleh direbus dengan air panas menggelegak, boleh dicuci dengan clorox atau dettol mengikut keperluan anda.

Monday, 7 January 2013

PROMOSI AL-QURAN PELANGI MURAH

Quran pelangi untuk dijual, terbaik dipasaran, harga murah untuk tempahan
Al-Quran Pelangi untuk Muslimah
Wanita adalah rakan kongsi utama pria dalam mencetak dan mengukir sejarah peradaban dunia. Namun saat sejarah lebih banyak ditulis kaum pria, peran menyejarah wanita terpinggirkan.Kita disuguhi tontonan sejarah yang menggeleminir wanita dan memposisikanya menjadi kelas kedua.

Al-Quran kitab suci ilahi ternyata sangat memuliakan kaum wanita dan menempatkannya diposisi terhormat. demikian pula dgn risalah samawi yang disampaikan Nabi Muhammad s.a.w. Semua melihat wanita penuh objektivitas dan adil. Al-QURAN mengabadikan peran sejarah wanita, yang ternyata lebih menonjol dibanding tampilan fisik belaka.

Mushaf Al-Quran edisi Wanita berTajwid hadir dalam rangka  mendekatkan kaum muslimin dan muslimat agar memiliki pandangan yang utuh tentang wanita berbaris pemahaman yang benar terhadap kitab suci Al-Quranulkarim.

Tampil elegan dengan ciri-ciri khas ala feminin, Al-Quran Wanita keluaran Fitrah Rabbani dilengkapi Kaleiodoskop Sejarah Wanita, perjalanan 20 wanita terbaik di dunia yang diabadikan  Al-Quran, Gelar-gelar wanita sepanjang Zaman dan hadith-hadis Rasul tentang Wanita. Sangat baik dan harus perlu dimiliki oleh para Srikandi Islam.

Friday, 4 January 2013

MY QALAM DIGITAL QURAN READ PEN


MY QALAM DIGITAL QURAN READ PEN mempunyai 11 kelebihan yang patut anda miliki dan juga sangat sesuai di berikan sebagai hadiah kepada ibu/ayah, saudara mara atau rakan-rakan anda...









MY QALAM DIGITAL QURAN READ PEN
HARGA BIASA           RM319
HARGA ISTIMEWA   RM 290 SAHAJA
DISERTAI BONUS PERCUMA
IQRA' JILID 1-6 (MEMUDAHKAN ANAK ANDA DALAM MEMBACA AL QURAN)
PANDUAN HAJI & UMRAH
PANDUAN SOLAT
KAMUS MELAYU-ARAB
SURAH PILIHAN AL QURAN

Follow by Email